Design a site like this with WordPress.com
Get started

25. јула – Internacionalni Dan Solidarnosti sa Anitifasistickim Zatvorenicima

Историја

Internacionalni Dan Solidarnosti sa Anitifasistickim Zatvorenicima nastao je u 2014 kao Dan Solidarnosti sa Jock Palfreeman-om. Jock Palfreeman je austrijanac koji je sluzio 20 godina zatvora zbog odbrane dvojice roma koji su bili napadnuti od strane fasisticke grupe fudbalskih huligana. Srecom, Palfreeman je pusten nakon sluzenja 11 godina svoje dvadesetogodisnje kazne, ali ima na stotine onih koji jos uvek sluze kazne zbog ustajanja protiv fasizma i mrznje.

Jock Palfreeman.

Zbog toga je 25ti Juli veoma bitan; Internacionalni Dan Solidarnosti sa Anitifasistickim Zatvorenicima nastoji da razbije granice i izgradi internacionalni odgovor fasizmu. Organizovanjem desavanja, prikupljanjem novcanih priloga, ili posvecivanjem akcija ovim drugovima, mi simultano mozemo ojacati lokalne pokrete dajuci do znanja da oni koji su reagovali u odbrani nase zajednice protiv fasiticke pretnje nece nikad biti zaboravljeni, a isto tako napraviti snazne snazne internacionalne solidarnosti koje mogu prekoraciti i zatvorski i granicni zid.

U 2020, Antifa International i the International Antifascist Defence Fund ce organizovati, promovisati kampanje i desavanja oko Internacionalnog Dana Solidarnosti sa Anitifasistickim Zatvorenicima. Ovog 25-og Jula, 2020-te pozivamo sve antifasiste u svetu da deluju u solidarnosti sa antifasistickim zatvorenicima – drugovima koji su godinama bili iza resetaka, prijateljima koji su tek poceli sluziti kazne, kolegama koji tek cekaju na presude – jer su oni tamo za nas, zato mi moramo biti ovde za njih.

%d bloggers like this: